Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet e bëra më shpesh

Si të bëj një porosi?

Shfletoni dyqanin tonë online dhe zgjidhni produktet që ju interesojnë. Nëse nuk e gjeni produktin që ju intereson, mund ta kërkoni në fushën e kërkimit (kontrolloni fushën e xhamit të zmadhuar) duke shtypur fjalën që e dini, p.sh. Krem ose Aloe dhe klikoni butonin Enter.

Pasi të keni gjetur produktet që janë të interesuara, klikoni butonin "Blej tani" dhe do të shtohet në qerren tuaj.

Ju mund të plotësoni porosinë tuaj si vizitor ose të regjistroheni në dyqanin tonë online. Në të dy rastet do t'ju duhet të shkruani adresën tuaj të postës elektronike dhe emrin tuaj.

Plotësoni informacionin e faturimit dhe të transportit (të gjitha fushat janë të nevojshme).

Zgjidhni preferencën e shpërndarjes dhe pastaj një metodë pagese, bini dakord me kushtet tona të përdorimit (duke klikuar në kutinë e bardhë) dhe klikoni në arkë Button.

Përfundimi i porosisë tuaj pasohet nga një email konfirmimi i porosisë që tregon përmbledhjen e porosisë tuaj në adresën e emailit të regjistruar gjatë regjistrimit të informacionit tuaj.

 

Cilat janë metodad e pagesës? 

Ne ofrojmë pesë mënyra të ndryshme pagesash në varësi të transportit në vend:

-Cash on Delivery (i disponueshëm vetëm për dërgesa në Shqipëri dhe Kosovë)

  

A mund të ndryshoj porosinë time?

Ju jeni në gjendje të anuloni porosinë tuaj vetëm nëse statusi i porosisë suaj lejon atë. Kjo është thënë, ju jeni në gjendje të anuloni porosinë tuaj brenda 3-4 orëve pas përfundimit të blerjes suaj. Në mënyrë që të anuloni një urdhër ju duhet të na kontaktoni në +355 045 60 1969 ose na dërgoni me email në orders@teleshop-albania.org

 

A mund të shtojnë një artikull në porosinë time?

Ju mund të shtoni një artikull në porosinë tuaj vetëm nëse statusi i porosisë suaj lejon atë. Kjo është thënë, ju jeni në gjendje të anuloni porosinë tuaj brenda 3-4 orëve pas përfundimit të blerjes suaj. Nëse keni nevojë të shtoni një produkt pas përfundimit të blerjes tuaj ju duhet të ndiqni një opsion nga poshtë:

- Bëni një porosi të  dytë dhe kërkoni një bashkim me porosinë tuaj të mëparshme

- Na telefononi në +355 045 60 1969, na tregoni emrin tuaj, porosinë tuaj dhe produktin që dëshironi të shtoni.

- Na dërgoni një e-mail në orders@teleshop-albania.org na tregoni emrin tuaj, nuk ka porosinë tuaj dhe produktin që dëshironi të shtoni.

 

Cila kompani bën shpërndarjet?

Shpërndarjet në Shqipëri dhe Kosovë bëhen nga ADEX Courier

 

Porosi ime është vonuar, cfarë mund të bej?

Në rast të vonesës së dorëzimit na telefononi në +355 045 60 1969 ose na dërgoni email në orders@teleshop-albania.com me të dhënat tuaja të porosisë.